PREDSJEDNIK SAD

Bajden krajem sedmice putuje u Poljsku

Bajden će otputovati u Poljsku dan nakon što se u Briselu sastane sa saveznicima NATO-a, čelnicima G7 i čelnicima Evropske unije kako bi razgovarali o međunarodnim naporima za podršku Ukrajini nakon ruske invazije

Džo Bajden, predsjednik SAD. Agencije

N. Aj.

21.3.2022

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) otputovat će u petak, 25. marta, u Poljsku kako bi s predsjednikom Andrzejem Dudom razgovarao o ukrajinskoj krizi, objavila je Bijela kuća.

Glasnogovornica Bijele kuće Džen Psaki (Jen) kazala je da će Bajden otputovati u petak u Poljsku kako bi razgovarao o međunarodnom odgovoru na "humanitarnu krizu i krizu ljudskih prava koju je stvorio neopravdani i ničim izazvan rat Rusije protiv Ukrajine".

Bajden će otputovati u Poljsku dan nakon što se u Briselu sastane sa saveznicima NATO-a, čelnicima G7 i čelnicima Evropske unije kako bi razgovarali o međunarodnim naporima za podršku Ukrajini nakon ruske invazije, saopćila je Bijela kuća.

U petak će Biden otputovati u Varšavu gdje će održati bilateralni sastanak s predsjednikom Andrzejem Dudom, prenosi Reuters.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.