IMA 71 MILION PRATITELJA

Pomaže koristeći svoju popularnost: Bekam ustupio Instagram profil ukrajinskoj doktorici

Doktorica Irina je pokazala doktore koji liječe novorođenčad, podijelila slike podruma u koji su pacijenti premeštani tokom početka rata i pokazala mašine koje je donirao UNICEF

E. Ć.

20.3.2022

Podrum u koji su pacijenti premiješteni. Instagram story / David Beckham

Proslavljeni fudbaler Dejvid Bekam (David Beckham) ustupio je svoj Instagram nalog Irini (Iryna), šefici regionalnog perinatalnog centra i dječijem anesteziologu, kako bi istakao trenutne uslove rada u ukrajinskom Harkovu usljed ruske invazije.

Irina je pokazala doktore koji liječe novorođenčad, podijelila slike podruma u koji su pacijenti premeštani tokom početka rata i pokazala mašine koje je donirao UNICEF, dobrotvorna organizacija čiji je ambasador Bekam.

Ona je rekla da su prvog dana rata trudnice i majke "evakuisane u podrum".

- Bila su to užasna tri sata koja smo proveli zajedno. Nažalost, bebe koje su na intenzivnoj njezi ne možemo odvesti u podrum jer se oslanjaju na opremu za spašavanje života. Prvi dani su bili najteži. Morali smo naučiti kako da radimo sa bombardovanjem i udarima. - rekla je Irina.

Bekam je odlučio pomoći iskoristivši svoju mega-popularnost. Inače, bivšeg fudbalskog reprezentativca Engleske prati više od 71 milion ljudi na Instagramu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.