ZAJEDNO SA VIKTORIJOM

Dejvid Bekam donirao milion dolara za ukrajinsku djecu

Bivši reprezentativac Engleske je ambasador dobre volje već 17 godina i prikuplja milione godišnje za podršku UNICEF-u i njihovom radu za djecu širom svijeta

Dejvid Bekam. Twitter

E. Ć.

9.3.2022

Proslavljeni fudbaler i jedan od najpopularnijih sportista svih vremena Dejvid Bekam (David Beckham) i njegova supruga Viktorija (Victorija) donirali su milion dolara za ukrajinsku djecu.

Bivši as Mančester junajteda, Real Madrida, Los Anđeles Galaksija, Milana i PSG-a, a sada vlasnik Inter Majamija je snimio video poruku. Rekao je kako u nevjerici prati dešavanja u Ukrajini. Naglasio je da se porodice razdvajaju, da su brojna ukrajinska djeca najednom napustila svoje krevete i postala izbjeglice. 

Bekam je pokrenuo apel kroz svoj fond 7, partnerstvo između UNICEF-a i fudbalske ikone, kako bi se pomoglo najranjivijoj djeci svijeta da ostvare svoj puni potencijal. Poslali su poziv svima da im se pridruže.

Podsjetimo, bivši reprezentativac Engleske je ambasador dobre volje već 17 godina i prikuplja milione godišnje za podršku UNICEF-u i njihovom radu za djecu širom svijeta.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.