UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Željela proslaviti punoljetstvo na spektakularan način: Umjesto toga, tragično izgubila život

Šokantan snimak sa zemlje pokazuje trenutak kada su ova srednjoškolka i njen instruktor velikom brzinom pali na tlo

Avaz.ba

29.3.2019

Jedna djevojka koja je proslavljala rođendan skokom padobranom, poginula je zajedno s instruktorom nakon što se padobran nije pravilno otvorio.

Vanesa Ivon Melendes Kardenas (Vanessa Ivonne Melendez Cardenas) napunila je 18 godina i u nedjelju riješila da to proslavi skokom padobranom s oko 400 metara visine iznad Tekesikitenga u Meksiku.

Šokantan snimak sa zemlje pokazuje trenutak kada su ova srednjoškolka i njen instruktor Murisio Gutijeres Kastiljo (Mauricio Gutierrez Castillo, 34) velikom brzinom pali na tlo.

Policija je našla njihova tijela na livadi.

Iz kompanije koja je organizirala njihov skok padobranom insistiraju da se ne radi o nesretnom slučaju izazvanom neispravnom opremom.

- To nije bio kvar na opremi ili nešto slično. To je sigurno imalo veze s nekim ko je bio na tom letu, ko je manipulirao i aktivirao mehanizam otvaranja - rekli su iz "Albatros kluba".

Kompanija koja ne nudi osiguranje padobrancima jer se radi o ekstremnom sportu kaže da je otvaranje padobrana aktivirano na nadmorskoj visini gdje je "bilo nemoguće da padobran odgovori". Gutijeres Kastiljo je bio iskusan instruktor sa više od 4.500 skokova padobranom.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.