ZA JEDNIM SE TRAGA

"Avaz" otkriva: Uhapšen Nermin Zahirović, osumnjičen za ubistvo S. N. u Visokom

Prošle godine je privođen zbog tučnjave u stanu u Švrakinom Selu kada je pepeljarom, a potom i LCD televizorom nasrnuo na trojicu podstanara

Uhapšeni predat pripadnicima MUP-a ZDK. Avaz

29.5.2023

U Sarajevu je na području Općine Novi Grad Sarajevo uhapšen, kako portal „Avaza“ nezvanično saznaje, Nermin Zahirović (22) osumnjičen za ubistvo S. N. u pucnjavi koja se 25. maja dogodila u Visokom.

Povrijeđeni podlegao povredama

Portparol MUP-a ZDK Elvedin Fišek, navodeći inicijale osumnjičenog, potvrdio je za portal „Avaza“ da je riječ o krivičnom djelu ubistva, jer je u međuvremenu 27. maja povrijeđeni S. N. podlegao povredama u Kantonalnoj bolnici u Zenici.

- Osumnjičeni N. Z. za kojim je bila raspisana potraga sinoć je u 20 sati lišen slobode na području općine Novi Grad Sarajevo. On je trenutno na kriminalističkoj obradi u MUP-u Zeničko- dobojskog kantona zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistva u sticaju sa izazivanjem opće opasnosti, laka tjelesna povreda i djela iz Zakona o nabavljanju i držanju oružja. On će biti predat Tužilaštvu ZDK. Za drugim licem se još traga - kazao je Fišek za portal „Avaza“.

Pucali u pravcu više osoba 

U ulici Križ u Visokom 25. maja došlo je do napada, kada su dvije osobe s područja Kantona Sarajevo pucale iz vatrenog oružja u pravcu više osoba koje su se nalazile u ulici.

Tada je S. N. zadobio povrede opasne po život od kojih je u subotu podlegao, dok je A. Z. zadobio lakše povrede.

Nermin Zahirović je odranije poznat policiji.

U septembru prošle godine privođen je zbog tučnjave u stanu u Švrakinom Selu u Sarajevu kada je pepeljarom, a potom i LCD televizorom nasrnuo na trojicu podstanara.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.