RASVIJETLJEN SLUČAJ

Drama u Sarajevu: Pretukli muškarca u Starom Gradu ukrali mu novac i automobil, uhapšeno šest osoba

Izvršenim pretresom na dvije lokacije, kod navedenih lica su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela

Uhapšeno više osoba zbog krađe novca i automobila. Ilustracija

A. Zukić

14.6.2022

U Sarajevu se prekjučer desila prava drama kada je šest osoba, od čega su dva maloljetnika teško pretukli muškarca u Starom Gradu i oteli mu novac, dokumente, mobitel i automobil marke Seat Leon.

On je jučer sve prijavio policiji, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. 

Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljenog događaja, policijski službenici Uprave policije su pronašli i lišili slobode šest lica koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela i to: D.P. (22) O.T. (19), A.M. (20) K.S. (19) i dvije maloljetne osobe - rečeno je iz policije.

Izvršenim pretresom na dvije lokacije, kod navedenih lica su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela. 

Također, policijski službenici su pronašli otuđeno putničko motorno vozilo marke Seat Leon, a osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad pomenutim licima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.