SUD ISTOČNO SARAJEVO

Trojica Adnana koji su na Lapišnici odbacili pet kilograma droge ostaju u pritvoru

Produženje je zatraženo za naredna dva mjeseca

Bježali s Pala prema Sarajevu. Arhiva Avaza

Piše: B. C.

9.3.2022

Okružni sud Istočno Sarajevo prihvatio je prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo i produžio pritvor Adnanu Piriću (25), Adnanu Heći (21) i Adnanu Adžemu (26) iz Sarajeva zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, s tim da se Adnan Hećo i Adnan Adžem terete i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Produženje je zatraženo za naredna dva mjeseca jer postoje okolnosti koje ukazuju na to da postoji opasnost da će boravkom na slobodi imati priliku utjecati na svjedoke te uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak.


Oni su 6. februara na području općine Pale od njima poznatih osoba nabavili opojnu drogu marihuanu radi daljnje prodaje.

Patrola PU Istočno Sarajevo pokušala je, vršeći kontrolu, zaustaviti Opel Insigniju, ali se vozač oglušio na naredbu policije. O tome je obaviješten MUP Kantona Sarajevo, čiji su pripadnici na Lapišnici uhapsili Pirića i ostale.

Prije hapšenja odbacili su vreću u kojoj je bilo pet kilograma marihuane.

Prilikom pretresa kod Adnana Heće pronađen je pištolj CZ, kalibra 7,65 milimetara, s okvirom i osam metaka, a kod Adnana Adžema pištolj “Browning” s okvirom i sedam metaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.