BANJA LUKA

Nastavljeno suđenje za ubistvo Slaviše Krunića: Nadzorne kamere snimile vozila optuženih

Za planiranje i organizovanje atentata optuženi su Benedi Đukanović i Emilio Baldo, dok se za pomaganje tereti bivši radnik "Sector securitija" Rodoljub Gajić

S ranijeg ročišta. Avaz

Piše: O. Matavulj

15.12.2020

Na nastavku suđenja za ubistvo Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića tužilaštvo je prikazalo snimke nadzornih kamera na kojima se, kako tvrde, vidi da su optuženi više puta automobilima prolazili pored picerije "Moretti" u kojoj su ubijeni sjedili prije zločina. 

Za planiranje i organizovanje atentata optuženi su Benedi Đukanović i Emilio Baldo, dok se za pomaganje tereti bivši radnik "Sector securitija" Rodoljub Gajić. U svemu je učestvovao i Željko Kovačević koji je ubijen u razmjeni vatre s Krunićevim vozačem Goranom Ilićem, koji je u napadu ranjen. Zločin se dogodio 22. aprila prošle godine u Glamočanima kod Banje Luke.

Prikazani su snimci na kojima se vidi bijeli Golf 7 koji je navodno koristio Đukanović, crvena Opel Corsa kojom je upravljao Kovačević, te crna Opel Corsa koju je koristio Baldo. Vidljivo je da je crvena Corsa više puta, u oba pravca, prolazila pored picerije u kojoj je sjedio Krunić.


- Posljednji put crvena Corsa se vidi na snimcima firme "Međugorje" i smatramo da su je optuženi ostavili tu kod napuštene robne kuće (mjesto na kojem je pronađena, op.a.) - rekla je tužilac Snježana Petković.

Usljedilo je prigovor branioca Tatjana Savić koja smatra da tim riječima tužilaštvo iznosi analizu dokaza, što ne bi trebalo da čini. Prigovor je uvažen, a snimke će na narednom ročištu analizirati vještak iz Slovenije Gregor Kovač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.