OTKRIVAMO

Ostojićeve ubice angažirane u zatvoru?

Uhapšen Admir Hodžic Atko koji se sumnjiči da je skrivao ubice. Damnjan Mitrović i Dragan Milosavljević se sumnjiče da su pucali u tridesetogodišnjaka

Admir Hodžić Atko u ponoć predat pripadnicima MUP-a RS. M. Kadrić

Piše: A. ALJIMI

6.1.2019

Istraga profesionalne likvidacije 30-godišnjeg Miloša Ostojića sinoć je u Sarajevu dobila nevjerovatan rasplet. Naime, sarajevski specijalci opkolili su sinoć stambenu zgradu u naselju Šip u kojoj živi Admir Hodžić Atko,odranije poznat policiji, a za kojeg su dobili ozbiljne operativne informacije da skriva direktne izvršioce Ostojićeve likvidacije.

Prate tragove

Istražitelji, kako nezvanično saznajemo, raspolažu jakim indicijama da su likvidaciju izvršili Damnjan  Mitrović (40), državljanin Srbije, i Dragan Milosavljević (41), državljanin Bosne i Hercegovine, koji su nedavno pobjegli iz zatvora u Kopru u Sloveniji. Sarajevski specijalci prate njihove tragove.

Oni do zaključenja ovog izdanja našeg lista nisu bili uhapšeni. Za bjeguncima su ranije raspisane Interpolove potjernice, a dobro su poznati svim policijama u regionu.

Mitrović i Milosavljević: Pobjegli policiji

Prema pojedinim policijskim verzijama, Milosavljević i Mitrović su za likvidaciju angažirani upravo iza rešetaka, a istražitelji provjeravaju na kojem graničnom prijelazu su ušli u BiH te koje su krivotvorene dokumente pokazali pri prelasku.

Filmski bijeg

Njihova veza u BiH je bio Hodžić koji je sinoć uhapšen te zadržan u policiji na 24 sata zbog učestvovanja u likvidaciji i skrivanju počinilaca. Prilikom upada u Hodžićev stan specijalci nisu zatekli bjegunce. Njegov stan je pretresen, a iz njega su izuzeti brojni tragovi i dokazi.

Filmski bijeg Milosavljevića i Mitrovića prenijeli su svi evropski mediji, a to se desilo samo dan prije nego što su trebali biti izručeni Srbiji koja ih je tražila zbog raznih krivičnih djela. Oni su prerezali rešetke na prozoru ćelije,neopaženo izašli i preskočili zid opasan bodljikavom žicom. U ćeliji su ostavili poruku da “ne žele u Srbiju”.

Pregledani su snimci kamera i tada je utvrđeno da su iz ćelije išetali oko 3.30 sati. Utvrđeno je da su pobjegli tako što su djelimično prerezali rešetke, a onda ih savili do te mjere da su se kroz njih mogli provući. Milosavljević i Mitrović dugo su pripremali bjekstvo.

Oni su najvjerovatnije pomoću komada namještaja prerezali i savili rešetke, kroz rupu su proturili već napravljen konopac od posteljine. Uskočili su u dvorište i otrčali do kontejnera za smeće, popeli se na njega, prebacili uže i uspjeli preskočiti zid opasan bodljikavom žicom.

Zatvorski stražari, koji,navodno, ništa nisu vidjeli ni čuli, još više su se šokirali kada su umjesto dvojice muškaraca u sobi zatekli cedulju sa porukom. Ovo je bilo prvo zabilježeno bjekstvo iz zatvora u Kopru.

Izrešetan pred gostima 
Miloš Ostojić nije imao kriminalni dosje. Njegova porodica je jedna od imućnijih u Istočnom Sarajevu, a otac mu je poznati biznismen. Kao motiv likvidacije spominjao se reket koji Ostojić nije želio platiti za sada nepoznatim kriminalcima iz Lukavice. U vlasništvu njegove
porodice su pekare te poznata diskotea „Sparta“ u kojoj je pucano na njega pred gostima.

Ostojić: Ubijen sleđa

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.