CRNA HRONIKA

U akciji “Istok” uhapšena jedna osoba zbog krijumčarenja ljudi

Ilustracija

Avaz.ba

17.7.2018

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su jučer (16. 7. 2018. godine), u okviru predmeta kodnog naziva “Istok”, u svojstvu osumnjičenog ispitali jednu osobu koju su policijski službenici Policijske stanice Kakanj uhapsali zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo krijumčarenje ljudi iz člana 189. KZBiH. 

Naime, u okviru koordinirane policijske akcije pojačane kontrole saobraćaja koje se provode 16. i 17. 7. 2018. godine, u kojoj učestvuju sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini, navedena osoba je uhapšena nakon što je zatečena da prevozi pet državljana Pakistana, od kojih su dvojica posjedovali kartone o iskazanoj namjeri za traženje azila, izdate od Službe za poslove sa strancima BiH, dok trojica ni na koji način nisu imali reguliran boravak u Bosni i Hercegovini.

Prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, privremeno je oduzeto putničko motorno vozilo koje je koristila osumnjičena osoba, kao i mobilni telefon i novac stečen izvršenjem krivičnog djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.