U MOSTARU

Na petodnevnoj radionici 50 mladih poljoprivrednika nadogradit će svoja znanja

Počevši od razvoja tih agropoduzetničkih sposobnosti, nastupa u različitim medijima

Projekt Agropoduzetnik. Fena

FENA

24.4.2023

Za 50 mladih poljoprivrednika, korisnika projekta „Agropoduzetnik“, počela je u ponedjeljak u Mostaru petodnevna radionica na kojoj će sudionici imati priliku nadograditi ranije stečena znanja.

Projekt „Agropoduzetnik“ financiran je sredstvima Veleposlanstva SAD-a u BiH, a provode ga Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci uz podršku partnera s Državnog univerziteta Sjeverna Karolina, Tehnološkog parka Intera, Zapadnobalkanskog instituta iz Beograda i organizacije „GirlTHink" iz Tuzle.

Logički okvir

Na mostarskoj radionici sudionici će slušati iskusne stručnjake koji će ih uvesti u svijet pripreme projektnih prijedloga s naglaskom na praktičan rad na razvoju logičkog okvira, proračuna i ostalih dijelova projektnih aplikacija. Također, program radionice dotaći će se pravnih formi organiziranja poduzetničkih djelatnosti, te osnovama financija.

Profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Banjoj Luci Miljan Cvetković kazao je kako projekt ima za cilj da korisnike, bilo da je riječ o završenim studentima agronomima, poljoprivrednicima ili studentima općenito, nauči nekim novim vještinama s kojima se nisu imali prilike susresti na svojim fakultetima.

- Počevši od razvoja tih agropoduzetničkih sposobnosti, nastupa u različitim medijima, pisanja projekata, izrade projektnih aplikacija, jednostavno cilj je da im se daju neka nova znanja s kojima mogu biti konkurentni na tržištu danas. To je ideja projekta – pojasnio je Cvetković.

Stručni žiri

Kroz radionice, od kojih je prva radionica održana u studenom prošle godine u Bijeljini, mladi će se pripremiti za predstavljanje svojih projekata pred stručnim žirijem, a žiri će odabrati najbolji projekt, čiju će realizaciju zatim podržati kompanija „Rapić Farmofuit“.

Suradnica za javnu diplomaciju Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH Lauru Haugen kazala je kako je ovaj projekt dio programa „Bosanski omladinski lideri“ te da je namijenjen mladim ljudima od 18 do 35 godina.

- Namijenjena je mladima koji imaju potrebu za usvajanje dodatnih vještina, znanja i razmjenu novih iskustava. Nama je u interesu da kroz ovakve aktivnosti dopremo do tih mladih ljudi i da pokrenemo te njihove dodatne aktivnosti – kazala je Haugen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.