"NEDJELJA DJETETA"

Karavan dječije radosti stigao u Goražde

Zadovoljstvo je vidjeti ovoliki broj radosnih mališana koji su se okupili u gradskoj dvorani, rekao je Čeljo

Sa lica mjesta. Fena

FENA

prije 5 sati 14 minuta

U okviru obilježavanja Nedjelje djeteta u FBiH, danas je u Goražde stigao Karavan dječije radosti pod sloganom “Igramo se i sanjamo zajedno”.

Učenici nižih razreda osnovnh škola s područja BPK Goražde uživali su u takmičenjima u atletici te igri između dvije vatre, a nakon što su sa organizatorima zajedno upalili plamen sportskih igara.

Organizator ovog događaja je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u saradnji sa Udruženjem Sportske igre mladih, te podršku resornih kantonalnih ministarstva.

- Zadovoljstvo je vidjeti ovoliki broj radosnih mališana koji su se okupili u gradskoj dvorani. Zahvalni smo nosiocu ove manifestcaije kao i pokrovitelju Federalnom ministarstvu za rad i socijalnu politiku, a našoj djeci želimo da se lijepo provedu, sportski nadmeću i neka najbolji pobijedi, a u suštini svi smo pobjednici danas – kazao je ministar zdravstva i socijalne politike BPK Senad Čeljo.

Ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Adisa Alikadić-Herić takođe je ponosna što je ovaj kanton dio ove lijepe priče.

- Meni je jako drago da djeca ovog kantona imaju priliku da uživaju u ovakvoj manifestaciji i na ovaj način promovišemo sportske i sve druge vrijednosti koje naša djeca zaslužuju svih dana u godini – poručila je Alikadić-Herić.

Karavan dječije radosti posjetio je svih deset kantona u FBiH, a u njegovim sadržajima uživalo je više od deset hiljada dječaka i djevojčica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.