REAKCIJE

Sadik Ahmetović o rezultatima u Srebrenici za "Avaz": Izbore nikad nije bilo lakše dobiti

Veća će biti pobjeda ako SDP preuzme Vukosavlje od SNSD-a, nego kada SDA od SDP-a preuzme Gradačac

Sadik Ahmetović. Facebook

Alen Bajramovic

prije 6 sati 17 minuta

Rezultati izbora pokazuju da Bosne i Hercegovine sve manje ima u RS, ali i da je budućnosti neće ni biti ako se bosanske stranke ne probude, kaže bivši ministar sigurnosti BiH i nekadašnji funkcioner SDA Sadik Ahmetović.

On dodaje da je broj odbornika u općinama RS jedino mjerilo uspjeha na izborima i da je važnija pobjeda koju bi SDP mogao postići u Vukosavlju od one SDA u Gradačcu.

- To su jedine pobjede države Bosne i Hercegovine. Proglašenje pobjeda u Federaciji BiH je pogled u pola Bosne, a ako nema cijele Bosne i drugi dio će u budućnosti imati problem opstanka. Veća će biti pobjeda ako SDP preuzme Vukosavlje od SNSD-a, nego kada SDA od SDP-a preuzme Gradačac. To će biti najveća pobjeda probosanskih politika na ovim izborima - kaže Ahmetović za "Avaz".

Kada je riječ o Srebrenici, on ukazuje da je SDA izgubila pola glasača i da je to rezultat vrlo loše politike njenih kadrova prema RS.

- Razloga ima puno. Na njih ukazujem zadnjih osam godina, od prvog gubitka pozicije načelnika, ali nažalost to ne dopire do onih kojima su važnije pobjede u Gradačcu i Gračanici nego u Srebrenici,  Vukosavlju, Prijedoru i drugim mjestima. Stabilnost države je koliko ima politike onih koji vole Bosnu u manjem entitetu. Bojim se da je kasno za popravni i pitam se hoće li uopšte biti onih koji vole Bosnu u pola naše države. Brojevi koje vidimo pokazuju da kandidat SNSD-a ima više od hiljadu glasova manje u odnosu na prošle izbore. Izbore u Srebrenici nikad lakše nije bilo dobiti nego na ovim izborima, ali to mora biti nacionalni interes. Da jeste danas bismo imali pobjedu i pored okupacije glasača iz Srbije. Posljednja pobjeda Ćamila Durakovića ostvarena je sa 4.455 glasova, Miloš Vučić je u nedjelju pobijedio sa 4.250 glasova. Do nas je - ističe Ahmetović za "Avaz". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.