NOVA FAZA

Potpisan ugovor za nastavak izgradnje Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu

Nova faza obuhvata izvođenje zanatskih i instalaterskih radova, čime se čini još jedan važan korak ka finalizaciji objekta

Akademija scenskih umjetnosti. Fena

FENA

prije 1 sat 55 minuta

Potpisom ugovora vrijednog 2,6 miliona KM između Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) i izvođača radova, stečeni su uslovi za nastavak treće faze izgradnje Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu (ASU), saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

Finalizacija izgradnje zgrade

U saopćenju se navodi da finalizacija izgradnje zgrade ASU postavlja temelje za modernu, svjetsku Akademiju koja će služiti kao centar izvrsnosti, inovacija i kreativnosti u oblasti scenskih i vizualnih umjetnosti u Bosni i Hercegovini i regiji.

Iako izgradnju zgrade Akademije scenskih umjetnosti već duži period prate izazovi naslijeđeni iz prethodnih faza, Vlada Kantona Sarajevo ostaje odlučna da što prije prevaziđe sve prepreke i stavi objekat u funkciju.

Nova faza

- Nova faza obuhvata izvođenje zanatskih i instalaterskih radova, čime se čini još jedan važan korak ka finalizaciji objekta. Budžetima za 2025. i 2026. godinu. Planiramo osigurati potrebna sredstva kako bi se Akademija napokon mogla useliti i započeti rad u novim uslovima - izjavio je premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk.

On je kazao da će zgrada ASU postati jedinstven prostor za razvoj talenata, podizanje standarda u obrazovanju i stvaranje novih prilika za buduće generacije pozorišnih i filmskih radnika.

Investitor projekta je Vlada Kantona Sarajevo, dok je izabrani izvođač firma Neimari d.o.o. Implementacija projekta se realizuje u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, a nadzor nad projektom vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.