PREDSJEDNIK STRANKE

Nenad Nešić za “Avaz”: DNS se konsolidovao i krenuo uzlaznom putanjom

U naredne dvije godine do opštih izbora čeka nas veliki rad i nadamo se boljem, vjerujemo u bolji rezultat i on će sigurno biti bolji

Nenad Nešić. Avaz

Alen Bajramovic

prije 9 sati 58 minuta

DNS je zadovoljan sa izbornim rezultatima, a po ukupnom broju glasova zadržao je poziciju kakvu je imao 2022. godine, kazao je za “Avaz” predsjednik ove strane i ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić. Kao gradove s najvećom podrškom izdvaja Prnjavor, Istočno Sarajevo, Bratunac i Gradišku.

- S obzirom na sve turbulencije koje smo imali 2022., kada su nam otišli brojni poslanici, ali i sve udare koje smo imali nakon opštih izbora, mogu reći da se DNS konsolidovao i da je krenuo uzlaznom putanjom. U naredne dvije godine do opštih izbora čeka nas veliki rad i nadamo se boljem, vjerujemo u bolji rezultat i on će sigurno biti bolji – dodaje Nešić.

Komentirajući trenutnu situaciju u poplavama pogođenim gradovima, Nešić kaže da je aktiviran mehanizam međunarodne pomoći i da je sva pomoć koja je u ovom trenutku potrebna BiH stigla. 

– U ovom trenutku najbitnije je da se organizujemo kako treba, da sve funkcioniše, da ljudi koji su došli da pomognu djeluju u okviru sistema i da vratimo Jablanicu, Konjic, Kreševo, Kiseljak i Fojnicu normalnom životu. Zahvaljujem se svima koji su nam pomoć pružili, ali i onima koji su je ponudili ali nama u tom trenutku nije bila potrebna. Prije svega Ruskoj Federaciji, Mađarskoj i mnogim drugima – kaže Nešić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.