“AVAZ” OTKRIVA

Poznato koliko je novca zaradio predsjednik SPUS-a borbom za studente, novac isplaćen nekoliko dana nakon izbora rektora

Na toj sjednici Senata UNSA svi predstavnici SPUS-a su glasali za izbor Tarika Zaimovića, a na kraju je presudio jedan glas u njegovu korist

Pašalić: Veliki iznosi. E. Tihak / Avaz - Avaz

prije 5 sati 39 minuta

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS Adna Mesihović odgovorila je danas Studentskom parlamentu UNSA koji je uputio njen zahtjev za smjenu.

Ona je navela da je interesantno da ova odluka dolazi baš u trenutku kada ministrica kao drugostepeni organ treba odlučivati o žalbi Univerziteta u Sarajevu na odluku Prosvjetne inspekcije KUIP-a kojom se zahtijeva poništenje izbora rektora Tarika Zaimovića.

Ministrica je navela da je sporni član Statuta u suprotnosti sa Zakonom te da je to razlog njegovog ukidanja.

Ipak, ono što je privuklo veliku pažnju je izjava ministrice da je predsjednik SPUS-a Imran Pašalić kao član više komisija i radnih tijela Ministarstva na koje ga je angažovao Rektorat UNSA zaradio basnoslovne iznose.

„Avaz“ je u posjedu dokumentacije koja pokazuje da mu je između 8. i 10. jula isplaćeno 2.450 KM.

Interesantno je to da je novac isplaćen svega nekoliko dana nakon što je izabran novi rektor (3. jula).

Isplaćeni brojni iznosi. Avaz

Na toj sjednici Senata UNSA svi predstavnici SPUS-a su glasali za izbor Tarika Zaimovića, a na kraju je presudio jedan glas u njegovu korist. Kasnije je Inspekcija utvrdila da su glasali i dekani koji nisu upisani u Sudski registar, ali i da su glasale druge osobe po ovlaštenju dekana što nije dozvoljeno.

Utvrđeno je i to da protukandidatkinja Tarika Zaimovića Almira Hadžović-Džuvo nije imala pravo glasa, a on jeste čime je napravljena diskriminacija.

No, kako saznajemo iznos od 2.450 KM za Imrana Pašallića nije sve, nego je izdat nalog za plaćanje još 4.000 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.