INSPEKTORI REAGIRALI

Služba za poslove sa strancima BiH: Na Vratniku otkriven objekat korišten za nelegalni smještaj migranata

Ovom prilikom pozivamo građane da nadležnim terenskim centrima Službe

Provedena akcija. Služba za poslove sa strancima

Alen Bajramovic

prije 2 dana

Inspektori Službe za poslove sa strancima BiH danas su nastavili sprovoditi pojačane aktivnosti, te su uz asistenciju pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, na području opštine Stari Grad, u naselju Vratnik, izvršili kontrolu stambenog objekta koji je nezakonito korišten za smještaj stranih državljana.

Tom prilikom pronađeno je ukupno 10 državljana Republike Turske koji su nezakonito koristili navedeni smještaj, a koji su u skladu sa zakonskim procedurama procesuirani. Takođe, ovom prilikom, pripadnici Službe za poslove sa strancima su izrekli mjeru protjerivanja i stavljanja pod nadzor, u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, za dva državljanina Republike Turske koji se mogu dovesti u vezu sa organizacijom nezakonitog smještaja navedenih lica, te ilegalnog boravka na teritoriji BiH.

Služba za poslove sa strancima će preduzeti sve zakonom propisane mjere protiv vlasnika stambenog objekta. Također, nastavit će u kontinuitetu preduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti sa ciljem sprečavanje nelegalnog korištenja i iznajmljivanja stambenih objekata za smještaj migranata na području Sarajeva, a sve s ciljem osiguranja bezbjednosti građana Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom pozivamo građane da nadležnim terenskim centrima Službe, prijavljuju sve nelegalne i neregistrovane objekte koji služe za nezakonit smještaj stranaca na teritoriji BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.