KANTONALNI MINISTAR

Habibija na mjestu jezivog zločina: Osvanuo je crni dan za USK, ali nema razloga za strah

Nažalost, nekad mi ne možemo predvidjeti neke stvari, ali uradit ćemo sve na preventivnom djelovanju

Adnan Habibija. Screenshot

S. S.

21.8.2024

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Adnan Habibija ispred škole u Sanskom Mostu održao je konferenciju za medije.

Naime, na toj lokaciji Mehemed Vukalić je usmrtio direktora škole, nastavnicu engleskog jezika i sekretaricu. On je poručio da je danas osvanuo crni dan za Unsko-sanski kanton i svi su u šoku i nevjerici.

- Sanski Most inače predstavlja jednu mirnu sredinu s aspekta sigurnosti. Policija ovdje nije imala gotovo nikakvih problema. Građani ne trebaju biti uznemireni, policija drži sve pod kontrolom i uradit će sve potrebno kako bi zaštitila svakog građanina Sanskog Mosta - istakao je Habibija.

Dodao je da je ovo izoliran slučaj, koji je završio tragično.

- Mi ubuduće trebamo na institucionalnom nivou raditi da se ovakve stvari više ne dešavaju. Ponavljam i pozivam sve građane Sanskog Mosta na smirenost, policija je tu i drži sve pod kontrolom, tako da nema niko bilo kakvu potrebu za strahom. Nećemo dopustiti da se u budućnosti ovakvo nešto dešava. Nažalost, nekad mi ne možemo predvidjeti neke stvari, ali uradit ćemo sve na preventivnom djelovanju - zaključio je Habibija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.