TUŽNA GODIŠNJICA

Na današnji dan preminula je Belma Šoljanin: Heroina našeg vremena

Šoljanin, koja je bila zaražena koronavirusom, preminula je u izolatoriju na Podhrastovima

Imala samo 37 godina. Facebook

Z. K.

9.8.2024

Na današnji dan, prije četiri godine, preminula je 37-godišnja Belma Šoljanin, suosnivačica Udruženja i Facebook grupe Centar za trudnice i mlade majke - Savjetovalište udruženja TIM, gdje su žene iz cijele BiH i regije tražile savjete i dijelile iskustva o trudnoći, porođaju, dojenju, majčinstvu...

Šoljanin, koja je bila zaražena koronavirusom, preminula je u izolatoriju na Podhrastovima na današnji dan 2020. godine. Tri dana prije smrti porodila se u Ginekološko-akušerskoj klinici KCUS-a i na svijet donijela zdravog dječaka koji je bio negativan na virus. U 35. sedmici trudnoće primljena je u prostor za izolaciju. Rodila je, a potom je ponovno otišla u izolaciju.

No, nije preživjela. Iza nje je ostao suprug, dvije kćerke i sin Emin. Da nije zaboravljena, dokaz su mnogi komentari na društvenim mrežama.

- Heroina našeg vremena. Belma Šoljanin. Moja Belma! Uvijek nesebična podrška i znanom i neznanom. Ne postoje riječi dovoljno velike i tople da opišu kakav si insan bila! U trenucima svoje borbe sa ovim zlom koje te zadesilo smogla si snage da upozoriš ljude da se čuvaju, da korona nije glupost već zli virus koji vreba i ne bira.

Kažu da ne poznaju nekog ko se toliko lavovski borio. Rodila si svog evlada kojeg ni zagrlila nisi. Ostavila si toliko dobra iza sebe vilo moja. Molim Gospodara svjetova da te obraduje najljepšim dženetskum ljepotama.

Tvoja misija se nastavlja – samo je jedan od komentara koji pokazuju kolika veličina je bila Belma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.