KO ĆE NA ČELO BANJE LUKE

Jelena Trivić iznijela šokantne tvrdnje: Stanivuković će se povući iz izborne utrke u korist SNSD-a

Istaknula je da očekuje podršku 2/3 PDP-a uprkos tome što mnogi neće izaći javno

Trivić i Stanivuković. Facebook

D. H.

15.7.2024

Narodni poslanici stranke Narodni front i Pokreta za pravdu i red sastali su se danas kako bi razgovarali o podršci Jeleni Trivić i njenoj kandidaturi za gradonačelnika Banje Luke. Tom prilikom je Trivić prokomentarisala informaciju koju je čula o aktuelnom gradonačelniku i njegovoj kandidaturi.

Rat s tajkunima

Zahvalila se Listi za pravdu i red što su joj dali podršku, kazavši da je njihovo zajedništvo potrebno da bi pobjedili "dva režima" - " jedan je Dodikov i mali gradski režim, koji predvodi Stanivuković, koji je po svemu sličan, isti, u nekim segmentima i gori od Dodikovog", kazala je ona.

"SDS, Lista za pravdu i red, Narodni front i Narodni pokret Banja Luka formirat će stručne timove (ako pobijede), imenovali bi stručne ljude na bitna mjesta, na čelu Vodovoda neće biti ginekolog kao što je to danas slučaj, to garantujemo građanima Banje Luke I to je to je ono što od nas očekuju. Da imamo nultu toleranciju na kriminal, očekuju da pobijedimo i da se obračunamo s tim", kazala je.

Također je najavila rat tajkunima u Banjoj Luci kada pobijedi na izborima.

"U oktobru najavljujem rat s tajkunima, kojima mojom pobjedom neće biti dozvoljen prilaz Gradskoj upravi, a kamoli da namještaju načelnike odjeljenja i naručuju regulacione planove".

Povlačenje Draška Stanivukovića iz izborne utrke

Trivić je kazala da ima saznanja o tome da će se Stanivuković povući iz kandidature u korist SNSD-ovog kandidata, ali kaže kako joj to nije drago čuti jer smatra da bi ona lakše pobijedila ukoliko bi kao kandidat ostao i Stanivuković.

"Sve više informacija govori i stojim pri toj tvrdnji da će se Stanivuković, koji je treći prema istraživanjima, povući na početku kampanje iz kandidature, po nalogu Milorada Dodika, koji je njegov stvarni šef. Te informacije dolaze iz SNSD-a, ali i PDP-a. Meni je žao ako se to desi jer bih ja voljela da na izborima imamo dva režimska kandidata (SNSD-ovog Nikolu Šobota i PDP-ovog Draška Stanivukovića) jer bi oni dijelili svoj bazen glasova i tako povećavali šanse opozicionom kandidatu (Jelena Trivić) šanse za pobjedu", otkrila je Trivić.

Istaknula je da očekuje podršku 2/3 PDP-a uprkos tome što mnogi neće izaći javno.

"Za neke od njih očekujem da javno podrže opozicionog kandidata (misli na sebe), za neke očekujem da to urade samo na glasačkom listiću, ćutke iako svi znamo da ne podržavaju Draška Stanivukovića. Svi znaju da Igor Crnadak, Mira Pekić neće podržati Stanivukovića. Kako će oni svoj stav artikulisati i da li će, to je na njima. Bit će onih koji će se javno očitovati o tome, a bit će onih koji će to uraditi na listiću", kazala je Trivić.

Osvrnula se i na to što je Stanivuković rekao ironično da Trivić mora prvo napustiti predsjednički mandat da bi se kandidovala za gradonačelnika Banje Luke, na šta je ona odgovorila da nju time nije uvrijedio, ali da jeste stotine hiljada birača, koji su na općim izborima glasali za nju i desetine hiljada njih koji su u oktobru bili na ulicama.

Iz stranke Nebojše Vukanovića se javnosti obratio Milan Savanović, koji je potvrdio podršku Jeleni Trivić i njenoj kandidaturi. Također je najavio pozitivne projekte, koji su im u planu, u slučaju da Trivić dobije izbore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.