OKRŠAJ NA X

Portal objavio tekst da je Karić na sumnjiv način došla do stana, ona odgovorila uredniku: Nisam kćerki obezbijedila stipendiju pa iznosite neistine

Poštovani gospodine Šišiću, to što vašoj kćerki nisam uspjela obezbijediti stipendiju, ne smije biti razlogom iznošenja strašnih neistina

Benjamina Karić odgovorila na tekst. Avaz kolaž

D. H.

8.7.2024

Valter portal danas je objavio tekst u kojem tvrdi da se gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić domogla stana u centru Sarajeva za svega 230.000.

U tekstu se navodi da je zgrada u kojoj je Karić kupila stan naknadno uvrštena na listu prioriteta za obnovu fasade, a što je sve plaćeno novcem poreskih obveznika.

U tekstu se navodi da je vrijednost stana morala iznositi najmanje 500.000 KM, kao i da Benjamina Karić nije bila kreditno sposobna s obzirom da joj mandat gradonačelnice ističe krajem godine (tj. gubi radno mjesto).


Naslov o stanu Benjamine Karić. Screenshot

Na ovaj tekst odgovorila je gradonačelnica Karić koja je objaivla privatnu prepisku s urednikom Valter portala.

- Posšovani gospodine Šišiću, to što vašoj kćerki nisam uspjela obezbijediti stipendiju, ne smije biti razlogom iznošenja strašnih neistina. Postupicu u skladu sa zakonom i pravnim sredstvima koja mi stoje na raspolaganju.

Tvit Almedina Šišića. X

- Poštovani gospodine Šišiću, to što vašoj kćerki nisam uspjela obezbijediti stipendiju, ne smije biti razlogom iznošenja strašnih neistina. Postupit ću u skladu sa zakonom i pravnim sredstvima koja mi stoje na raspolaganju - poručila mu je Karić.


Na ovo je odgovorio sam Šišić.

- Pogledajte koliko podla, kvarna osoba može da bude, osim sto je korumpirana, da koristi privatni prepisku od prije 3 godine kada sam pokušavao da - potpuno legalno i legitimno - pronađem stipendiju za razvoj slikanja moje kćerkice (10 i po g. tada), pa sam uz ostale javne zvanicnike, koje bi moralo i trebali da interesuju talentirana djeca, pitao nazalost i nju. Naravno, to je bilo sve, niti sam je vise i pomislio da pitam za bilo šta. Samo osoba poput nje može da zloupotrebljava jednu davnasnju privatnu prepisku kako bi pokušala skrenuti pažnju s vlastite korupcije i trgovine uticajem. Ali zato uvijek ima za baklave i za nagrade za radikale ekstremiste.

I da, posto me je blokirala i podlo kvota na stranice portala, poručite joj da se vidimo sa zadovoljstvom na sudu! - odgovorio je Šišić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.