USPJESI

Doktorica Ana Trogrlić je najmlađi specijalista radiologije u BiH: Ostajem u državi, nemam namjeru nigdje ići

Želim, koliko je u mojoj moći, u našoj zemlji unaprijediti zdravstvo i pomoći svojim sugrađanima, kazala je dr. Trogrlić

Ponosni roditelji s najmlađim radiologom. Facebook

7.7.2024

Doktorica Ana Trogrlić (32), uposlenica Doma zdravlja Kiseljak, uspješno je odbranila svoj specijalistički ispit te tako postala najmlađi specijalista radiologije u Bosni i Hercegovini. Dr. Trogrlić pozitivan je primjer kako se radom i disciplinom sve može postići.

Novo poglavlje

Nakon završenog petogodišnjeg, specijalizantskog staža u Klinici za radiologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, priča za "Avaz“ dr. Trogrlić, položila je specijalistički ispit i otvorila novo poglavlje života.

- Istovremeno sam i sretna, ali i pomalo tužna jer se rastajem od kolega, mojih specijalizanata s kojima sam učila i s kojima sam provodila specijalizantske dane. S druge strane, sretna sam jer se vraćam u Dom zdravlja Kiseljak, gdje me čekaju moj sjajni kolektiv, prijatelji i sjajna ekipa na Odjelu radiologije - priča nam dr. Trogrlić.

Dr. Trogrlić: Podrška porodice. Facebook

Najveću podršku, kaže, imala je od roditelja i brata, koji su uvijek bili uz nju, u svim i dobrim i teškim trenucima.

Ovdje sretna

- Moju karijeru u velikoj mjeri usmjerio je i direktor Doma zdravlja Kiseljak dr. Nino Baban, koji mi je bio vjetar u leđa i podrška u svim mojim poduhvatima. Podrška ne izostaje ni od mojih Kiseljačana.

Ostajem u BiH, nemam namjeru nigdje ići. Želim, koliko je u mojoj moći, u našoj zemlji unaprijediti zdravstvo i pomoći svojim sugrađanima. Ovdje sam sretna, ovdje želim hodati sredinom, čiste savjesti i ostati svoja - navodi dr. Trogrlić.

Zahvalila svima

Dr. Trogrlić zahvalila je i načelniku Općine Kiseljak Mladenu Mišuriću Ramljaku, koji je podržao njenu specijalizaciju, ali i kolegama specijalistima koji su je pratili tokom njene specijalizacije. 

Anina podrška tokom školovanja. Facebook

U dirljivom i emotivnom govoru dr. Ana je zahvalila i svojim roditeljima, prijateljima, ali i profesorima koji su joj bili podrška proteklih pet godina, posebno u teškim i izazovnim trenucima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.