LIDER NAŠE STRANKE

Forto: Teška politička pitanja smo ostavili po strani zbog razgovora bitnih za institucije i građane

Kako je rekao Forto, na današnjem sastanku nije bilo nikakvih uslovljavanja

S današnjeg sastanka. M. Smajkić / Avaz

M. Sm.

prije 2 dana

Predsjednik Naše stranke Edin Forto je, nakon sastanka predstavnika državne koalicije, rekao da je sve prošlo u radnom tonu i da su se uspjele dogovoriti neke stvari koje su bitne za građane i institucije Bosne i Hercegovine.

- Uspjeli smo ono što smo mi iz Naše stranke već neko vrijeme pokušavali, da neka teška politička pitanja ostavimo sa strane kada su u pitanju ekonomska poput budžeta i Plana rasta, ali i da se dogovaramo oko nekih projekata, a da oštra politička pitanja stavimo sa strane - rekao je Forto.

Kako je rekao Forto, na današnjem sastanku nije bilo nikakvih uslovljavanja. Istakao je da u sporazumu, koji je danas postignut, stoji samo da će biti usvojen budžet koji je načelno dogovoren.

Upitan da li je danas bilo razgovora o žrijebanju CIK-a na kojem je SNSD izgubio petog delegata u Domu naroda Parlamenta BiH, on je rekao:

- Bilo je malo negodovanja oko žrijeba, ali sjećam se da smo mi kao trojka negodovali kada smo izgubili u žrijebanju nakon prošlih izbora. Ko gubi ima pravo da se ljuti ili negoduje, mi smo negodovali, ali život ide dalje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.