SAOPĆENJE

Naša stranka: Nastavljamo raditi u interesu građanki i građana

Žao nam je što je dio SDP-a odlučio iznevjeriti partnere iz Trojke i nove partnere potražiti u SDA, saopćeno iz Naše stranke

Robert Pleše smijenjen prošle sedmice. Facebook

FENA

13.6.2023

Na hitnoj sjednici Općinskog vijeća glasovima SDA, NES-a, Platforme za progres i dva SDP-ova vijećnika krajem prošle sedmice smijenjeni su predsjedavajući Robert Pleše (NS) te dopredsjedavajući Nijaz Džaka (NiP). 

Ovim Povodom oglasila se Naša stranka Novo Sarajevo:

- Smjenjivanjem rukovodstva Općinskog vijeća formalizirana je nova većina u Općinskom vijeću Novo Sarajevo. Pozivamo novu većinu i načelnika Tanovića da u narednom periodu prezentuju projekte koje planiraju uraditi i oko kojih su se okupili. Odgovornost koju smo preuzeli nakon formiranja većine u Novom Sarajevu mi i dalje osjećamo. Kao i do sada, radit ćemo isključivo u interesu građanki i građana, beskompromisno ćemo ukazivati na sve probleme u općini, ali i hvaliti sve dobre stvari. Nastavit ćemo insistirati da građanke i građani dobiju ono što zaslužuju.

Žao nam je što je dio SDP-a odlučio iznevjeriti partnere iz Trojke i nove partnere potražiti u SDA. To je za nas crvena linija i mi u toj predstavi igrati nećemo. Nećemo ni odustati od borbe za naše projekte. Ako ih ne može sprovesti aktuelni načelnik s novom većinom, možda je vrijeme da građani odluče je li vrijeme da priliku pružimo nekome novom. Načelnika Tanovića smo podržali 2020. godine i jedno je sigurno - mi u Našoj stranci Novo Sarajevo tu grešku ponoviti nećemo - poručili su iz NS Novo Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.