ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Bećirović sa ambasadorom Mađarske u BiH: Bilateralni kontakti na visokom nivou

Sagovornici su se složili da je potrebno povećati robnu razmjenu između dvije zemlje

Poš i Bećirović: Zajednički susret. Predsjedništvo BiH

A. O.

16.3.2023

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je sa ambasadorom Mađarske u BiH Kristijanom Pošom.

Denis Bećirović je istakao da su politički odnosi između Bosne i Hercegovine i Mađarske veoma dobri i da nema otvorenih pitanja.

Pozdravljena je činjenica da se bilateralni kontakti na visokom i najvišem nivou realizuju svake godine, te je izraženo opredjeljenje da se saradnja i dalje razvija na obostranu korist.

Zahvala na podršci

Bećirović se zahvalio na podršci Mađarske Bosni i Hercegovini za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU. On je istakao neupitnu opredijeljenost Bosne i Hercegovine za postizanje punopravnog članstva Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji i NATO-u.

Ambasador Mađarske Kristijan Poša rekao je da Bosna i Hercegovina u mađarskoj vanjskoj politici ima status "počasnog susjeda" i da je Bosna i Hercegovina mađarski prioritet u vanjskoj politici na evropskom nivou.

Zajednička saradnja

Tokom razgovora pozdravljena je saradnja u oblasti ekonomije i preduzetništa između dvije zemlje i izražena podrška radu Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju između Bosne i Hercegovine i Mađarske.

Sagovornici su se složili da je potrebno povećati robnu razmjenu između dvije zemlje, te nastaviti organizirati ekonomske forume.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.