FORMIRANJE VLASTI

Lendo se nije odazvao pozivu na sastanak, Stojanović rekao da čekaju novi termin do 14 sati

Nismo željeli da prejudiciramo bez njega nikakvu odluku niti da je donosimo bez njegovog prisustva, rekao je Stojanović

Lidija Bradara i Igor Stojanović. Avaz

A. K.

17.2.2023

Kako je ranije i najavio Refik Lendo se nije odazvao pozivu na sastanak koji su uputila dva člana novoizabranog rukovodstva FBiH, Igora Stojanovića i Lidije Bradara, kako bi izabrali novog predsjednika FBiH.

Nakon propalog sastanka Igor Stojanović je rekao da se Lendo nije odazvao te da su ga on i Lidija Bradara kontaktirali.

Nemaju rok

- Nismo željeli da prejudiciramo bez njega nikakvu odluku niti da je donosimo bez njegovog prisustva. Pokušavamo da napravimo jedan konstruktivan razgovor. Pozvali smo ga zajedno na telefon, gospodin Lendo nas je obavijestio da nije u mogućnosti da nas obavijesti o terminu sastanka prije 14:00 sati - rekao je Stojanović.

Dodao je da će sačekati 14:00 sati da ih Lendo obavijesti koji je to dan kada bi se mogli ponovo sastati i donijeti odluku ko je predsjednik a potpredsjednici FBiH.

Sa održane press konferencije. Avaz

Dodao je da nemaju rok u kojem trebaju izabrati izabrati predsjednika i upravo je razvlačenje u nedogled ono što, naglašava, ne žele dozvoliti jer FBiH ima tehničku vladu više od četiri godine.

Izrazila žaljenje

Bradara je izrazila žaljenje što se Lendo nije pojavi te je dodala da su znali da neće doći već sinoć. Istakla je da se boji da će trenutna situacija potrajati.

- Ono što kažu procedure i što prepoznaje Izborni zakon i što kaže Ustav FBiH mi se trebamo između sebe dogovoriti. Ukoliko ne bude dogovora moramo obavijestiti Zastupnički dom da se nismo dogovorili, onda bi Zastupnički dom odredio ko je predsjednik, a ko potpredsjednik - rekla je Bradara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.