PREDSTAVNIČKI DOM

Nakon što je Vlada FBiH odbila 93 amandmana: Crnolistaš se zahvalio zastupnicima na prijedlozima

U ime Vlade htio bih da se zahvalim zastupnicima, drago mi je da je došlo do amandmana koji se tiču izgradnje infrastrukturnih projekata, kazao je

Fadil Novalić: 10 miliona sa Željeznica FBiH skinuto s pogrešnog koda. A. Kukić

26.1.2023


Premijer FBiH sa američke crne liste Fadil Novalić izjasnio se ispred Vlade FBiH o amandmanima koje su oni odbili. 

Naime, Vlada FBiH je odbila sve amandmane, tačnije njih 93, a samo Osmorka i HDZ su predložili 50 amandmana. SDA je predložila pet amandmana, a ostatak su predložili pojedinačni zastupnici i razni Odbori.

Zahvalio se zastupnicima 

- Jutros smo razmatrali amandmane, a rješenje ste dobili na stolu. U ime Vlade htio bih da se zahvalim zastupnicima, drago mi je da je došlo do amandmana koji se tiču izgradnje infrastrukturnih projekata. Danas ovdje usvajamo Budžet od 6,7 milijardi - rekao je i dodao da je pred poslanicima historijski najveći Budžet - rekao je.

Podsjetio je da je Budžet FBiH 2015. godine bio 2,348 milijardi KM, a da je penzioni Budžet iznosio 1,5 milijardi. On je istakao da je FBiH imala ekonomski rast koji je izazvao rast Budžeta i dodao da je ovo onaj stvarni ekonomski rast, a ne virtuelni.

"Pare su stvarne"

- I ove pare koje raspoređujemo su stvarne kao i raste.

Kazao je da ima nekoliko primjedbi na amandmane.

- 10 miliona koje se skidaju sa Željeznica FBiH je skinuto sa pogrešnog koda - rekao je.

Dodao je da se ne mogu izdvajati sredstva Agenciji za privatizaciju, jer su im blokirani računi, a ista situacija i sa kompanijom Zrak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.