"RAZMIJENILI MIŠLJENJA"

Nakon sastanka sa Fon der Lejen, Dodik otrčao Kalabuhovu: U Sarajevu i dalje blokiraju važne projekte za RS

Razgovarali smo i o daljem unapređenju naših bilateralnih odnosa, kao i o jačanju saradnje u oblasti ekonomije, kulture, obrazovanja, kako bismo kroz realizaciju konkretnih projekata dodatno ojačali naše bratske i prijateljske odnose, naveo je Dodik

Igor Kalabuhov i Milorad Dodik. Twitter

H. J. I.

28.10.2022

Novoizabrani predsjednik RS i aktuelni član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas u Sarajevu sa predsjednicom Evropske komisije Ursulon fon der Lejen (Von der Leyen). Nakon sastanka sa Fon der Lejen, Dodik je odmah otišao u Istočno Sarajevo gdje se sastao sa ambasadorom Rusije u BiH Igorom Kalabuhovom. 

- Prijateljski razgovor s ruskim ambasadorom Igorom Kalabuhovim. Zahvalio sam mu za čestitku na mojoj izbornoj pobjedi. Bila je ovo prilika da razmijenimo mišljenje o aktuelnoj političkoj situaciji u RS i BiH. 

Ambasadoru sam prenio da će nova Vlada RS biti formirana u što skorijem roku, kao i da je teško prognozirati kada će biti formirana vlast na nivou BiH. Upoznao sam ambasadora da i dalje u Sarajevu blokiraju sve važne projekte za RS, između ostalog i pitanje izgradnje gasovoda, koje je od izuzetne važnosti za RS. 

Razgovarali smo i o daljem unapređenju naših bilateralnih odnosa, kao i o jačanju saradnje u oblasti ekonomije, kulture, obrazovanja, kako bismo kroz realizaciju konkretnih projekata dodatno ojačali naše bratske i prijateljske odnose.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.