ČLANICA PREDSJEDNIŠTVA BIH

Željka Cvijanović se obrušila na CIK: Ovo je cirkus

Ovu sramotu hitno treba ispraviti i oformiti kredibilnu instituciju sa kredibilnim sastavom, u skladu sa Ustavom i zakonom, rekla je Cvijanović

Željka Cvijanović. Instagram

H. J. I.

27.10.2022

Novoizabrana članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović oglasila se na Instagramu te je izjavila da je Centralna izborna komisija cirkus. 

- Nakon praćenja sjednice CIK-a i uz sve sto sam do sada rekla na njihov račun, sada ću dodati sljedeće. CIK je najobičniji cirkus. Oni ne vladaju ni ustavnim kategorijama, pa nas tako obavještavaju kako postoji (a svi znaju da ne postoji) predsjedništvo RS u kojem su sad nakon nekakvog njihovog kontrolnog brojanja izabrani srpski, hrvatski i bošnjački član, umjesto da postoje predsjednik i dva potpredsjednika.

Šta reći i na pogrešno navođenje, pa potom ispravku imena kandidata koji su izabrani za potpredsjednike. Ovu sramotu hitno treba ispraviti i oformiti kredibilnu instituciju sa kredibilnim sastavom, u skladu sa Ustavom i zakonom.

Građani su, znači, morali čekati sve ovo vrijeme da bi saznali ono sto su već znali, da je Milorad Dodik izabrani predsjednik RS, ali i da bi razumjeli zašto smo na račun CIK-a govorili to što smo govorili. Sramota - napisala je Cvijanović na Instagramu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.