DELEGAT SNSD-A

Špirić nakon otkazivanja sjednice: Poruka SDA je "BiH to smo mi, svi koji ne misle kao mi, doviđenja"

Bojim se da će na ovakav način biti decidno slanje poruke "Kako mi kažemo ili neće nikako", a mišljenja sam da kad smo u BiH bili na sve ili ništa, bilo je ništa, kazao je

Nikola Špirić. A. KUKIĆ

Piše: A. Kukić

26.4.2022

Nakon otkazivanja sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH o izmjenama Izbornog zakona medijima se obratio delegat SNSD-a Nikola Špirić. Kako je poručio "da je malo ko dobronamjeran očekivao da će SDA braniti BiH blokadom institucija".

- Očekivao sam da ćemo danas razgovarati o onome što smo godinama govorili da je prioritet, a to su izmjene izbornog zakonodavstva. Očekujem da ćemo sutra imati kvorum i da ćemo razgovarati o ovim bitnim pitanjima za građane BiH. Mnogo je otvorenih pitanja koja traže otvorene rasprave da bi se našlo rješenje. Godinu dana mi iz RS-a na zahtjev institucija RS-a otvaramo brojne teme na koje smo htjeli razgovarati, sa bošnjacke strane nije bilo volje da se razgovara.

Kako kaže, poruka SDA je "BiH to smo mi, svi koji ne misle kao mi, doviđenja".

- Kvorum je nedostajao radi izostanka SDA, a mi iz RS-a smo zahtijevali da se razgovara, a kakvo će rješenje biti to ne znamo, zato razgovaramo. Nespremnost političkog Sarajeva da o budućnosti razgovara u institucijama se pokazuje iz dana u dan. Bojim se da će na ovakav način biti decidno slanje poruke "Kako mi kažemo ili neće nikako", a mišljenja sam da kad smo u BiH bili na sve ili ništa, bilo je ništa - poručio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.