PREDSTAVNIČKI DOM PFBIH

Hamdija Abdić poručio Elmi Đogić: Ti da imaš pameti ne bi se ponašala tako

Ne znam koja si ti faca da tebi podnosim račune, a u mom dosjeu ima i ko sam i šta sam bio, a za tebe i takve sam uvijek bio gospodin i prije rata i poslije rata i u budućnosti, rekao je

Hamdija Abdić "Tigar" u svađi s Đogić: Ona nije u stanju da ne spomene Agrokomerc. Avaz

Piše: S. Spahić

6.4.2022

U toku je vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, a na dnevnom redu je set boračkih zakona koje je predložila Vlada Federacije BiH.

Sjednica je na prijedlog Sanele Prašović-Gadžo počela sa minutom šutnje za ubijene građane Sarajeva, s obzirom da se sjednica održava na Dan grada Sarajeva.

Na dnevnom redu su trenutno izmjene i dopune Zakona o pravima branilaca i njihovih porodica.

Trenutno se vodi ratna polemika između Elme Đogić (Laburističke stranke) i Hamdije Abdića Tigra (SDA).

"Došla tobe"

Zastupnica Elma Đogić je govorila o tome kako ova vlast nije u prošlosti brinula u ovoj kategoriji te je napomenula kako je Agrokomerc izdvajao novac za logističku podršku Armiji RBiH.

Za repliku se javio Abdić, koji je rekao da je u početku njene diskusije mislio da je zastupnica Đogić "došla tobe" i da je počela podržavati Armiju RBiH, koja je branila BiH.

- Naravno da je na kraju došla do onih koji su izdali BiH i poentirala je s tim da penziju trebaju dobiti i oni koji su izdali i napali BiH. To je isto kao da Ukrajina kada pobijedi daje novac separatistima iz Donjecka i Luganska. Ona nije u stanju da ne spomene Agrokomerc. Bolje da se ne petlja kada su u pitanju borci Armije RBiH - rekao je.

"Šta ste bili prije rata?"

Ponovo se javila Elma Đogić, koja je rekla da Abdić može poentirati isključivo na "ovakvoj" retorici. 

- Ako hoćete da okrenemo priču hajde ustanite i recite šta ste bili prije rata, a šta ste danas - upitala je Đogić.

Ponovo se javio Abdić, koji je kazao "Ne znam koja si ti faca da tebi podnosim račune, a u mom dosjeu ima i ko sam i šta sam bio, a za tebe i takve sam uvijek bio gospodin i prije rata i poslije rata i u budućnosti. Ti da imaš pameti ne bi se ponašala tako."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.