OGLASIO SE LIDER SBB-A

Radončić: Veliki dan za SAD i BiH, osjećaj sigurnosti se vraća

Bajden je dokazano političar kontinuiteta i pažnje prema onome šta se zbiva u ovom dijelu Evrope, naveo je Radončić

Bajden preuzima liderstvo u najmoćnijoj državi svijeta. Instagram

Piše: A. J.

7.11.2020

Nakon što je danas potvrđeno da je pobjednik izbora u Sjedinjenim Američkim Državama Džo Bajden (Joe Biden), na Instagramu se oglasio i lider SBB-a Fahrudin Radončić.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Džo Bajden preuzima liderstvo u najmoćnijoj državi svijeta. Veliki dan za SAD, ali i našu zemlju. Za njega nema nepoznanica ko je ko u regionu i ko su posljednjih decenija i godina bili civilizacijski pozitivci i negativci.

Osjećaj sigurnosti se napokon vraća. Bajden je dokazano političar kontinuiteta i pažnje prema onome šta se zbiva u ovom dijelu Evrope. Također, SAD dobija vođu koji će predsjedničkoj funkciji vratiti adekvatan političko-diplomatski vokabular, manire, intelektualizam i osjećaj za delikatnost u javnim nastupima.

To se s pravom očekuje od predsjednika SAD-a. Treba sačekati i da svojom mudrošću ujedini polarizovanu Ameriku i vrati je na čelo slobodnog demokratskog svijeta.

I, istovremeno, kako je to sa svojim timom činio i ranije, pomogne državama poput Bosne i Hercegovine na putu unutrašnjeg pomirenja, regionalne tolerancije, euroatlanskih integracija i bržeg ekonomskog i demokratskog razvoja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.