NEZADOVOLJSTVA

Zdravstveni radnici ironičnim mahanjem pozdravili odlazeću vladu

Duboko smo razočarani odnosom Vlade prema nama, kazao Selimić

Piše: D. Bašić

19.12.2019

Radnici uzvikuju: Bando napolje! - Avaz
Ogorčeni radnici uzvikuju: Bando napolje! - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Članovi Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo (KS), zbog nepotpisivanja novog granskog kolektivnog ugovora, danas su se ponovo okupili ispred zgrade Vlade KS na protestima.

Kako pojašnjavaju učesnici protesta, žele na miran i dostojanstven način javno ukazati na nezadovoljstvo odnosom Vlade KS prema oblasti zdravstva u cjelini, a posebno prema radnicima u ovom sektoru.

Edo Selimić, predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu, kazao je da su ponovo ispred Vlade KS da bi pokazali da su, kako kaže, živi i zdravi.

- Duboko smo razočarani odnosom Vlade prema nama. Logično je da smo svi isti pred Vladom, pred Sudom pa mi nismo bili svi jednaki. Svjedoci ste da su favorizirali Sindikat doktora medicine i nauke u poređenju s nama. Nas su diskriminirali. Želimo da znaju da ovdje nema nikakvog političkog okupljanja. Činjenica da četiri mjeseca nemamo ni jednu tužbu govori o tome koliko smo ljudi iako smo toliko dugo u štrajku - kazao je Selimić.

Ogorčeni zdravstveni radnici poručili su jasnim porukama šta traže od Vlade, međutim, mnogi od njih su uzvikivali: "Napolje, bando!"

Podršku zdravstvenim radnicima pružila je i Mirela Miler, diplomirana pravnica koja radi u Pravnoj službi za sve domove zdravlja KS.

- Došla sam ovdje da bih pružila podršku svojim kolegama. Bez obzira na sve, suosjećam sa svima njima jer baš oni pružaju pomoć cijelom Kantonu - kazala je Miler za "Avaz".

Podršku zdravstvenim radnicima ispred Vlade KS dao je i Saudin Sivro, predsjednik Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja.

- Kao i prošli put, i ovaj smo na istom mjestu s vama. Ni vi ni mi ne dolazimo do naših prava. Vaša borba je i naša borba - kazao je Sivro.

Nakon održanog protestnog skupa, zdravstveni radnici Kantona Sarajevo odlazećoj vladi uputili su posljednje mahanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.