REAKCIJA

Marić: SBB nema namjeru rušiti Vladu KS

Tragikomedija “Čekajući Godoa” podsjeća na stalne najave u smjeni kantonalne vlasti

Lj. Skokić / S. Mujić

7.5.2019

Savez za bolju budućnost nema namjeru učestvovati u rušenju Vlade Kantona Sarajevo, izjavio je za Avaz TV zastupnik u Skupštini KS Zvonko Marić komentirajući predviđanja pojedinih političara da Vlada neće opstati.

Nakon medijskih izjava zastupnika u Parlamentu Federacije BiH Eldina Vrače da zbog dogovorenog rasporeda u novom sazivu Vijeća ministara BiH neće opstati ni Vlada KS, Marić je kazao kako u ime SBB mnogi žele govoriti.  

- Iskreno, mi prisustvujemo takvim stvarima već od početka formiranja vlasti. To me podsjeća na tragikomediju Semjuela Beketa (Samuel Beckett) “Čekajući Godoa”. Ti ljudi stalno najavljuju formiranje neke vlasti, a mi stalno čekamo. Očigledno da pokušavaju svom besmislu čekanja dati neki smisao tako što najavljuju da će svake sedmice ili za 15 dana biti formirana vlast. Mi radimo vrlo ozbiljno i SBB nema namjeru, a mnogi u ime SBB-a govore, rušiti ovu vladu. Ono što može ugroziti Vladu KS je nerad i neefikasnost ukoliko takva ocjena bude od zastupnika - rekao je Marić.

Prema njegovim riječima, priče o vertikalnoj uspostavi vlasti nemaju zakonsko uporište.

- Ta priča i teorija o vertikalnom uspostavljanju vlasti je očigledno želja nekih iz horizontale koji tako leže i smišljaju kako treba. To nigdje u zakonu ne piše da se treba vlast formirati po vertikali.To je izmišljena stvar i očigledno želja nekih koji su duboko u horizontali i razmišljaju na taj način - zaključio je Marić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.