REKONSTRUKCIJA PROVINCIJA

Adaptacija sportskog igrališta i rekonstrukcija dijela objekta Franjevačkog provincijalata Bosne Srebrene

Rekonstrukcija Franjevačkog provincijalata i adaptacija sportskog igrališta u Novom Sarajevu na zadovoljstvo zajednice

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

30.7.2024

Općina Novo Sarajevo je nakon više od deset godina spora, riješila problem u vezi rekonstrukcije Lamele C objekta u kojem je smješten Franjevački provincijalat Bosne Srebrene.

Radovi na rekonstrukciji i izgradnji lamele C objekta Provincijalata već uveliko su u toku. Planirano je da u ovom dijelu objekta bude smješten Studentski dom, čime će se prošiti postojeći kapaciteti za studente, kao i institucije Bosne Srebrene. Rekonstrukcijom ove zadnje Lamele C, franjevačka kuća u Novom Sarajevu će u cijelosti biti operativna i u funkciji.

Nedavno su počeli radovi i na adaptaciji sportskog igrališta u samostanskom dvorištu, kojeg će svakodnevno koristiti i sva djeca i omladina sa Grbavice iz obližnjih stambenih zgrada.

Trenutno se izvode radovi na sanaciji ivičnjaka, nakon čega će se asfaltirati sva tri igrališta, za košarku, odbojku i fudbal, dok će se potom sanirati i postojeće tribine.

Adaptacijom ove sportske plohe stvorit će se mogućnosti za korištenje iste u svrhu organizovanje raznih kulturno – sportskih manifestacija, a sve u cilju veće afirmacije sporta.

Pomenute radove finansira Provincija Bosna Srebrena uz pomoć donatora, a Općina Novo Sarajevo je za adaptaciju sportskog igrališta izradila projektnu dokumentaciju i predala je Provincijalatu.

Radove na terenu obišao je načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović zajedno sa provincijalom Bosne Srebrene fra Zdravkom Dadićom i fra Vinkom Sičajom, ekonomom Provincije. Načelnik Tanović i provincijal fra Dadić nisu krili svoje zadovoljstvo što, nakon više od deset godina započeti radovi teku planinarom dinamikom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.