NOVI PROSTAKLUK AUSTRALCA

Kad ste pomislili da ne može biti veći divljak: Kirjos nazvao Sinerovu djevojku „drugim servisom“

Sigurno je da Siner trenutno ima bitnije obaveze pošto se nalazi u finalu US Opena, gdje će tražiti svoju novu Gren slem titulu, za razliku od Kirjosa

Nik Kirjos. AP

N. H.

8.9.2024

Australski teniser Nik Kirjos (Nick Kyrgios) ponovo je počeo pokazivati staro lice – puno zlobe, uvrijedljivo i sramotno. Godinama se tako ponašao prema Rafaelu Nadalu i Novaku Đokoviću, a sada je na tapeti i prvi reket svijeta Janik Siner (Jannik Sinner).

Kirjos ga je prozivao već nekoliko puta zbog doping skandala, što je i razumljivo. Međutim, posljednji komentar je bio debelo preko crte i prevazišao je sve granice prostaluka.

Naime, Australac je prije nekoliko godina bio u vezi s Anom Kalinskajom, ruskom teniserkom i partnericom Janika Sinera.

Kada je jedan od korisnika platforme X objavio fotografiju Kirjosa i Kalinskaje, australski teniser je brže-bolje odgovorio komentarom: „Drugi servis“, jasno aludiravši da je romansa s trenutno najboljim svijeta prethodila ona s njim. Svakako nepotreban i divljački komentar jednog od najomraženijih tenisera današnjice.

Sigurno je da Siner trenutno ima bitnije obaveze pošto se nalazi u finalu US Opena, gdje će tražiti svoju novu Gren slem titulu, za razliku od Kirjosa koji je na ovom turniru kao komentator, a dok je bio u najboljim danima stigao je tek do četvrtfinala.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.