NEVJEROVATNI POTEZI

Potres u Mančesteru: Novi vlasnici otjerali sir Aleks Fergusona

Ferguson je vlastitom odlukom otišao s klupe Junajteda 2013. godine, ali je ostao u klubu na poziciji globalnog ambasadora

Sir Aleks Ferguson. Twitter

N. H.

prije 5 dana

Mančester junajted je odlučio uručiti otkaz najvećoj legendi kluba Sir Aleksu Fergusonu (Alex). Novi suvlasnici "Crvenih đavola" su razriješili Fergusona s pozicije klupskog ambasadora i ostavili ga bez višemilionskog iznosa, piše "The Athletic".

Iz kompanije INEOS, na čijem je vrhu sir Džim Retklif (Jim Ratcliffe), su se na takav potez odlučili kako bi prema programu nastavili sa rezanjem troškova, a toga nije pošteđen ni čovjek koji je donio čak 36 trofeja Junajtedu.

Ferguson je vlastitom odlukom otišao s klupe Junajteda 2013. godine, ali je ostao u klubu na poziciji globalnog ambasadora, uz jaku godišnju platu od 2,16 miliona funti.

Također, ostao je direktor u odboru kluba, ali bez nekih većih ovlaštenja. I pored toga bio je redovan na utakmicama Mančester junajteda na Old Trafordu, čak išao i na gostovanja, ali sada više neće biti unutar kluba.

Britanski mediji pišu da će se 82-godišnji Škot i funkcioneri rastati prijateljski na kraju ove sezone, na koliko je oročen otkaz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.