DEFANZIVAC ZMAJEVA

Katić: Očekuje nas teška utakmica protiv Mađarske, imamo pritisak da napravimo pomak kao ekipa

On je i kapiten, i prijatelj, i otac, rekao je o Barbarezu

Barbarez i Katić. Anadolija

S. S.

prije 18 sati 10 minuta

Stoper Ciriha Nikola Katić na konferenciji za medije uoči meča reprezentacije BiH s Mađarskom je prokomentarisao meč protiv Njemačke.

- Mogli bi dosta pričati kako je to izgledalo. Mi smo imali analizu, shvatili smo gdje smo griješili, falilo je kod golova komunikacije i fokusa. Generalno smo zadovoljni, dosta je tu novih lica. Meni je peta utakmica s različiti partnerom u odbrani, ovaj put sa Sejom. To uzima mnogo više vremena nego u klubovima - rekao je Katić.

Igrali agresivno

Dodao je da su igrali agresivno, vidi se pomak, trčali su više.

- Doveli smo Nijemce u nekim momentima pred pritisak gdje smo uz malo sreće mogli doći do pozitivnog rezultata. Na pravom smo putu, to će donijeti rezultat. Još uvijek gubimo, ali kroz budućnost će sve doći - rekao je.

Nakon toga je Katić prokomentarisao i selektora Barbareza.

- On je i kapiten, i prijatelj, i otac, ne samo selektor nego svi članovi štaba su tu za nas. Svi govore koliko vrijedimo, ulijevaju nam vjeru, samopouzdanje i sigurnost da smo na pravom putu. Kult reprezentacije se stvara od sitnih detalja na koje oni paze. Možda bi vam bilo smiješno kad bih sve nabrajao. Dosta te sitnice utiču na neku generalnu sliku i ono prema čemu težimo. Bolja je sinergija i komunikacija igrača, sve to dokazuje pravi put i da će to biti još bolje. Sitnice će stvoriti zajedništvo, povezati nas s navijačima - kazao je Katić.

Nije zadovoljan defanzivom

Zahvalio se i navijačima te dao osvrt na meč koji slijedi sutra protiv Mađarske.

- Očekuje nas dosta teška utakmica, igraju jako i defanzivno. Možda i teža od Njemačke jer imamo pritisak da ostvarimo neki pomak kao ekipa. Vjerujemo u kvalitete i da možemo napraviti iskorak. Nisam zadovoljan defanzivom kao pravi sportaš protiv Njemačke, primili smo dva gola, bio bih zadovoljan da je clean sheet. Ali kad pogledamo utakmicu u Nizozemskoj, sad je bilo bolje, ali još nije to to. Napredujemo, rad će nam donijeti bolje rezultate i veću stabilnost - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.