ODLIČAN POSAO ŽELJE

Rahimićevo obećanje i najava utakmice koja nije mogla biti bolja

Ljubimac pristalica Željezničara Al Džaber produžio saradnju do 2026. godine, a sve je objavljeno dan uoči derbija sa Zrinjskim

Al Džaber: Ostaje na Grbavici. FK Željezničar / Adem Čatić

E. Ć.

prije 2 sata 54 minute

Fudbaleri Željezničara sutra dočekuju Zrinjski u jednom od derbija 7. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, a s Grbavice je danas stigla vijest koja je obradovala sve navijače Plavih.

Naime, sjajni mladi vezista Abdulmalik Al Džaber (Al Jaber) potpisao je novi ugovor sa Željezničarom koji traje do ljeta 2026. godine.

Veliki posao

Odlični Saudijac je za kratko vrijeme postao ljubimac navijača Željezničara koji su se nadali da bi mogao ostati na Grbavici.

Željezničar je odbio višemilionske ponude iz Rusije i Saudijske Arabije. Tako je sportski direktor Plavih Elvir Rahimić održao obećanje, a klub završio veliki posao.

Rahimić i Al Džaber. FK Željezničar / Adem Čatić

Očekuje se da će Al Džaber u budućnosti napraviti veliki transfer koji će napuniti kasu Plavih.

Al Džaber je u Želju stigao na ljeto 2023. godine, a do sada je odigrao 21 utakmicu na kojima je postigao tri gola.

Čekao šansu

Došao je kao anonimus koji je na pravu šansu čekao do kraja prošle sezone kod Dine Đurbuzovića, a onda mu je Denis Ćorić dao prostor za igru što je Al Džaber iskoristio i pokazao o kakvom se igraču radi.

Dugo se iščekivala vijest o Al Džaberu, a iz Željezničara su je objavili dan pred veliku utakmicu. Očekuje se da će Grbavica biti puna - slavi se i 103. rođendan sarajevskog velikana.

Plavi svoj rođendan i okršaj sa Zrinjskim dočekuju na diobi 1. mjesta. Nema bolje najave utakmice za navijače Željezničara od svega ovoga... 

Utakmica Željezničar - Zrinjski igra se sutra od 20:45 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.