VRAĆALI SE IZ ZAOSTATKA

Englezi još jednom nisu izgledali blistavo, no Sautgejt je zadovoljan: Radimo upravo ono što trebamo

Mislim da je ovo s naše strane bila jako dobra utakmica

Geret Sautgejt. AP Photo/Martin Meissner

S. S.

7.7.2024

Fudbalska reprezentacija Engleske još jedan meč odigrala je vrlo neuvjerljivo, no ovaj put je prošla zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca.

Ipak, selektor Engleske Geret Sautgejt zadovoljan je partijama svojih izabranika, koji su se još jednom morali vraćati iz zaostatka.

- Mislim da je ovo s naše strane bila jako dobra utakmica. U turnirskom dijelu takmičenja morate pokazati razne kvalitete, a mi upravo to radimo. Imamo nevjerojatan karakter i pronalazimo rješenja u svakoj situaciji. Jako sam sretan. Moram pohvaliti prvenstveno koncentraciju u odbrani - rekao je Sautgejt.

Bukajo Saka, koji je postigao gol za produžetke, podsjetio je da su posljednji put kada su igrali penale izgubili finale Eura.

- Ali ostali smo ovaj put itekako mirni i hladni. Imamo misiju. Sve ćemo analizirati, želimo biti još bolji, ali želimo ispisati historiju na ovom turniru - kazao je.

Kapiten Švicarske Granit Džaka je kazao da su pokazali puno dobrih stvari i da je zbog toga poraz još teži.

- Istina je, bio sam ozlijeđen, ali morao sam igrati ovaj dvoboj. Nemamo sebi šta zamjeriti, nismo imali sreće na samom kraju - istakao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.