EVROPSKO PRVENSTVO

Nizozemci održali čas fudbala Rumunima i plasirali se u četvrtfinale

Nizozemska će u četvrtfinalu igrati s boljim iz posljednjeg duela osmine finala, koji večeras od 21 sat igraju Austrija i Turska

Rumunija Nizozemska - Avaz
Rumunija Nizozemska - Avaz
Detalj s utakmice - Avaz
Rumunija - Nizozemska - Avaz
Depaj - Avaz
+4
E. Ć.

prije 3 dana

Fudbaleri Nizozemske plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva nakon fantastične partije i pobjede nad Rumunijom od "samo" 3:0.

Na travnjaku Alijanc Arene danas se pitala samo jedna ekipa, a to je bila Nizozemska. Od prve minute je nametnula ritam utakmice i sa svih strana napadala gol Rumunije.

Ti napadi su se isplatili u 20. minuti kada je pogodio Kodi Gakpo (Cody), koji je bio junak "Lala", jer je nakon gola upisao i asistenciju. 

Gakpu je ovo bio treći gol čime se izjednačio na čelu liste strijelaca sa Georgesom Mikautadzeom (Gruzija), Džamalom Musijalom (Jamal, Njemačka) i Ivan Šranc (Schranz, Slovačka).

Sijevalo je sa svih strana ispred gola Rumunije. Prijetili su Memfis Depaj (Memphis Depay), Virdžil Van Dajk (Virgil Van Dijk), Gakpo i Ćavi Simons (Xavi), ali lopta nije htjela u gol.

Sve do 84. minute. Gakpo je sjajno prošao po lijevoj strani, zadržao loptu na liniji, a onda povratnim dodavanjem "servirao" gol Donijelu Malenu (Donyell) za ovjeru trijumfa.

Statistika s utakmice. Sofascore za "Dnevni avaz"

Statistika: Rumunija - Nizozemska

Isti igrač je u samom finišu utakmice postigao sjajan gol iz kontre, te učinio pobjedu još uvjerljivijom.

Nizozemska će u četvrtfinalu igrati s boljim iz posljednjeg duela osmine finala, koji večeras od 21 sat igraju Austrija i Turska.

Rezultat i strijelci:

Rumunija - Nizozemska 0:3 (Gakpo 20', Malen 84', Malen 90+3').

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.