OBJAVILI PROCJENU

Tanov Kardif izgubio 120 miliona eura zbog pogibije Sale

Kardif će ovu procjenu dostaviti privrednom sudu u Nantu, zbog spora s francuskim klubom od kojeg traže da im nadoknade štetu

Sala: Preminuo u avionskoj nesreći. Platforma X

N. H.

22.4.2024

Kardif, čiji je vlasnik Vinsent Tan (Vincent), većinski vlasnik i FK Sarajevo, procijenio je svoje gubitke zbog pogibije Emilijana Sale na 120 miliona eura u sporu s Nantom, potvrdio je advokat velškog kluba. 

"France Pressu" je potvrdio to i pravni ekspert.Ta analiza će biti zvanično predata privrednom sudu u Nantu, koji bi trebao odrediti rok za nastavak postupka u ovom slučaju. 

Podsjećamo, argentinski napadač Emilijano Sala je poginuo u januaru 2019. godine u avionskoj nesreći kada je prelazio u Kardif iz Nanta.

Kardif smatra da je Nant odgovoran za let kojim je Sala putovao i zbog toga su podijeli tužbu tražeći odštetu za gubitak prihoda i drugu pretrpljenu štetu.

Prethodne procjene ove štete iznosile su 100 miliona eura, a u drugom postupku vezanom za sport između dva kluba, Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) prošle je godine naložila Nantu da isplati velškom klubu nešto više od 11 miliona eura.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.