NAKON DEBIJA

Edin Džeko je glavna tema u Turskoj: "Divim mu se, on je igrač kakav je nedostajao Fenerbahčeu"

Ugledni turski novinari ne štede riječi hvale na račun našeg fudbalera

Džeko: Debitovao s dva postignuta gola. Twitter

N. H.

14.8.2023

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko je već u debitantskoj utakmici u turskoj Superligi pokazao kakva je klasa od igrača, iako je prije nekoliko mjeseci napunio 37 godina.

On je u debiju za Fener postigao dva gola u prvih 18 minuta i tako donio pobjedu istanbulskom gigantu protiv Gaziantepa.

Stoga, na društvenim mrežama je krenula prava pomama za Dijamantom. Jedan od uglednih turskih novinara Tahir Kum osvrnuo se na potez Džeke iz posljednje minute utakmice kojim je naš fudbaler pokazao o kakvom se igraču radi.

- Divim se Edinu Džeki. U 99. minuti utakmice, Džeko uzima loptu na svom dijelu terena i prenosi je na drugu stranu. Najveći nedostatak Fenerbahčea svih ovih godina bio je igrač poput Edina Džeke – rekao je Kum u TGRT-ovoj emisiji posvećenoj utakmici. 

Za ovaj nastup Džeko je dobio i najbolju ocjenu od svih igrača na utakmici, a nakon utakmice, Džeko je i najavio dolaske dva nova pojačanja Džengiza Undera (Cengiz) i Freda.

- Nadam se da će Džengiz doprinijeti golovima kako je obećao. Vrlo sam sretan što su on i Fred pojačali ekipu, obojica su sjajni igrači. Nema dileme da će nam i oni pomoći i da ćemo biti još bolji – podijelio je Džeko svoje mišljenje o novopridošlim fudbalerima Fenera.

Naš fudbaler i Fener već u četvrtak igraju narednu utakmicu. Njih očekuje revanš susret protiv Maribora u Sloveniji u sklopu 3. pretkola Konferencijske lige. „Žuto-plavi“ imaju prednost od 3:1 nakon duela u Turskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.