TOP TEMA

Otkriveno kako je Nusret Gokče došao na teren i dodirivao "Boginju"

Brojni svjetski mediji se i danas pitaju kako je svjetski poznati kuhar, čiji je nadimak je Salt Bae, uopšte mogao biti na terenu, a kamo li dodirnuti ili uzeti u svoje ruke pehar.

Nusret Gokče. Instagram

G. Š.

20.12.2022

Fudbaleri Argentine su u nedjelju, nakon osvajanja Svjetskog prvenstava 2022. i „Boginje“, napravili veliku feštu na terenu stadiona Lusailu, ali nikome nije jasno kako se među njima mogao pojaviti turski kuhar Nusret Gokče (Gokce).


Staro pravilo

Tim povodom brojni svjetski mediji se i danas pitaju kako je svjetski poznati kuhar, čiji je nadimak Salt Bi (Bae), uopšte mogao biti na terenu, a kamo li dodirnuti ili uzeti u svoje ruke pehar. Naime, staro pravilo je da „Boginju“ može dodirnuti jako mali broj ljudi, a to su čelnici FIFA, krunisani igrači i treneri, te predsjednici država osvajača Mundijala.

Osobe zadužene za izlaganje pehara kada je to potrebno dužne su da nose rukavice tokom obavljanja dodeljenog zadatka....

A Salt Bi svakako nije na ni na jednom od ovih spiskova ljudi kojima je dozvoljeno da dotaknu pehar.

- Zašto držiš pehar i zašto si uopšte na terenu? Ne bi trebalo da si tu... Ovo je momenat za igrače koji su radili naporno, a ne za javne ličnosti koje se šetaju okolo i prave selfije za samopromociju, samo su neki komentari brojnih ljutih ljubitelja fudbala.


Oštri komentari

Ovom temom bavio se i engleski „Times“ koji je bio prilično oštar u kritikama na račun FIFA. Nusret Gokče je prijatelj predsjednika FIFA Đanija Infantina (Gianni) i imao je akreditaciju kuće svjetskog fudbala koju je navodno iskoristio za ulazak na teren.

Tom prilikom je dva puta pokušavao da skrene pažnju Lionelu Mesiju (Messi) koji ga je ignorisao...

„Times“ u nastavku teksta dodaje da u restoranu kojeg drži turski kuhar u Dohi najjeftiniji šampanjac košta 430 dolara, kao i da je tokom Svjetskog prvenstva Ronaldo u njemu potrošio 8.000 dolara za jednu veče.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.