147. VJEČITI DERBI

Sarajevo na Grbavici favorit kladionica

Nikako da prođe ova sedmica, da dođe utakmica, da to dočekamo, rekao je Ćirjak

Ponovo fudbalska groznica u našem glavnom gradu. Arhiva

Piše: G. Š.

26.8.2022

Fudbaleri Sarajeva večeras (20 sati) gostuju na Grbavici, gdje će sa gradskim rivalom odograti 147. vječiti derbi.

- Očekivanja su kao i prije svake utakmice, a to je da se da maksimum. Nije  bitno da li je riječ o derbiju ili nekoj drugoj utakmici. Dužnost svakog od nas je dati 100 posto svojih mogućnosti i pokazati se u najboljem svjetlu, rekao je veznjak bordo tima Frane Čirjak i dodao:

- Znamo svi da je ovo posebna utakmica, kako za nas, tako i za navijače, te da je prije ove utakmice ipak malo veća nervoza. Nikako da prođe ova sedmica, da dođe utakmica, da to dočekamo. Očekivanja su da damo svoj maksimum i da na kraju krajeva ostvarimo rezultat koji očekujemo i želimo.


Ističe da je kriza prošlost.

- Pa, bila je kriza, ali ne toliko u igri koliko u rezultatima. Mi smo protiv Slobode napravili pet-šest čistih šansi i ja sam siguran da će se to negdje vratiti - da se to mora vratiti, jer fudbal je takva igra. Lopta je okrugla, negdje nekad ne uđe, pa se to vrati kad najmanje očekuješ. Ja sam siguran da će ove šanse koje stvaramo početi ulaziti kad-tad", zaključio je Čirjak.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćin daje kvotu 2.85. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.