GRUPA E

Jedino Šveđani sigurni, pred ostalima utakmice odluke

Španija, Poljska i Slovačka tražit će večeras put za osminu finala

Poljska mora ići na pobjedu. UEFA

Piše: M. K.

23.6.2021

Paklenih 90 minuta večeras očekuje selekcije Slovačke i Španije koje će na Evropskom prvenstvu snage odmjeriti u Sevilju, te Švedske i Poljske u Sankt Peterburgu, u utakmici gdje Švedska igra bez pritiska jer će im i remi biti dovoljan da sačuvaju prvo mjesto u Grupi E, dok Poljaci moraju svim silama napasti.

U grupi vodi Švedska s četiri boda i nevjerovatnom gol-razlikom 1:0, Slovaci imaju tri boda, favoriti grupe Španci stali su na dva boda, a Poljska ima jedan.

Neke od ekipa imaju problema sa sastavom, pa tako Slovaci neće moći računati na Ivana Šranca i Denisa Vavru, dok će duel Švedske i Poljske propustiti Poljak Jan Bednarek.

Posebno je zanimljivo u duelu Slovačke i Španije.  Marek Hamšik i Milan Škriniar pokušat će povesti svoju ekipu prema novom podvigu, a u nekim scenarijima čak bi i minimalan poraz mogao odvesti Slovake dalje.

Grupa E

SEVILJA (18 sati): Slovačka - Španija

ST. PETERBURG (18 sati): Švedska - Poljska


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.


Kladionica Mozzart na pobjedu Slovačke daje kvotu 11,0, dok je kvota na pobjedu Španije 1,27. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu. 


Kladionica Mozzart na pobjedu Švedske daje kvotu 2,80, dok je kvota na pobjedu Poljske 2,75. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.