GRUPA E

Šveđani žele opravdati bod protiv Španije, korona kroji sastav Slovaka

- Ključno će biti da se prilagodimo vlastitom načinu igre i da je nametnemo protivniku, kaže selektor Švedske Anderson

Od forme Hamšika ovisi mnogo toga u igri Slovačke. UEFA

Piše: M. K.

18.6.2021

Švedska je osvojila vrijedan bod protiv Španije (0:0) u prvom kolu Grupe E Eura 2020, dok su Slovaci iznenadili Poljsku na otvaranju turnira (2:1). 

Švedska i bez Zlatana Ibrahimovića i koronom zaraženog Dejana Kuluševskog i dalje očito ima šta da pokaže jer remi sa Špancima odličan je rezultat.

"Ključno će biti da se prilagodimo vlastitom načinu igre i da je nametnemo protivniku. Imali smo premalo toga protiv Španije, nismo kontrolisali igru i pored rezultata 0:0, smatra selektor Švedske Jane Anderson (Janne Andersson).

Defanzivac Lacija i Slovačke Denis Vavro pozitivan je na koronavirus, saopštio je selektor Stefan Tarkovič. 

Osim Vavre pozitivan je i jedan član stručnog štaba.

- Poslije redovnog testiranja, imamo dva pozitivna slučaja na koronavirus. I igrač i član struke su odmah odvojeni od tima i nalaze se u samoizolaciji,  rekao je Tarkovič, koji će imati ostale igrače na raspolaganju za duel sa Švedskom.

Može se reći da Tarkovič izvlači maksimum iz limitirane ekipe u kojoj se kvalitetom iskaču Marek Hamšik i Milan Škriniar, dva igrača od čije forme mnogo ovisi igra Slovaka.

U Grupi E trenutno Slovačka ima tri boda, po jedan su sakupili Švedska i Španija, dok je Poljska bez bodova.


Gazprom Arena, Sankt Peterburg: Švedska - Slovačka (15 sati).


Mogući sastavi:


ŠVEDSKA: Olsen; Kraft (Krafth), Lindelof, Danielson, Augustinson (Augustinsson); Larson (Larsson), Olson (Olsson), Ekdal, Forsberg; Berg, Isak.

SLOVAČKA: Dubravka; Pekarik, Škriniar, Satka, Hubočan; Kučka, Hromada; Haraslin, Hamšik, Mak; Duda


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.



Kladionica Mozzart na pobjedu Švedske daje kvotu 2,00 , dok je kvota na pobjedu Slovačke 4,00. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.