ITALIJA

Jakini se vratio na klupu Fiorentine

Naslijedio Prandelija

Đuzepe Jakini. AGENCIJE

A. Vatreš

24.3.2021

Italijanski nogometni prvoligaš Fiorentina na dužnost trenera vratio je Đuzepea Jakinija (Giuseppe Iachini) s kojim se razišao početkom novembra prošle godine.

Jakini (56) će na klupi "ljubičastih" zamijeniti Ćezarea Prandelija (Cesare Prandelli) koji je podnio ostavku u utorak nakon tek nešto više od četiri mjeseca provedena na toj poziciji.

Jakini je započeo prvenstvo na klupi Fiorentine te je u prvih sedam kola ostvario dvije pobjede, dva remija i tri poraza prije nego što je otpušten, a na njegovo je mjesto stigao Prandeli. U trenutku kada je Jakini otišao s mjesta trenera Fiorentina je zauzimala 12. mjesto, a sada se nalazi na 14. poziciji s učinkom od sedam pobjeda, osam remija i 13 poraza te ima sedam bodova više od 18. Kaljarija koji se nalazi u zoni ispadanja. Do kraja prvenstva ostalo je još 10 kola.

Tokom svog prvog boravka na klupi Fiorentine Jakini je od decembra 2019. do novembra 2020. vodio tim u 31 utakmici te ostvario 12 pobjeda, 10 remija i devet poraza. Prošle je sezone preuzeo tim umjesto Vinćenca Montele (Vincenzo Montella) uoči Božića te ju je odveo sa 15. na 10. mjesto u prvenstvu, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.