TEŽAK PORAZ

Košarkaši Srbije doživeli debakl od Amerikanaca: Orlovi bez rješenja za magiju Durantule

Krivca za poraz treba tražiti u očajnom šutu za tri poena

Rezultat je bio 84:110. AP

N. Aj.

28.7.2024

Košarkaši Srbije doživeli su težak poraz u prvom kolu Olimpijskih igara u derbiju protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država u Lilu. Jednostavno, "drim tim" je zablistao i pokazao zbog čega je jedan od najvećih favorita za zlatnu medalju - 84:110!

Nije realno šta je sve pogađao Kevin Durant u prvom poluvremenu i upravo je on bio "glavni i odgovorni" reditelj te velike prednosti i ogromnog broja poena koje su Amerikanci postigli u prvom poluvremenu, piše Telegraf.rs.

Imao je 21 poen na svom kontu uz besprijekoran učinak od 3/3 za dva poena, zatim 5/5 za tri poena i indeks korisnosti od 22 poena. Ali šta reći na to da je i Lebron Džejms također imao 100 posto učinak sa 12 poena i 4/4 za dva i 1/1 za tri poena uz tri skoka i pet asistencija.

U prvoj četvrtini Srbija je vodila, a u drugoj je prilazila ponovo jako blizu iza leđa Amera.

Krivca za poraz treba tražiti u očajnom šutu za tri poena (9/37), koji jednostavno nije bio na tom nivou potrebnom da bi se pariralo Amerima koji su imali 18/32 sa distance.

Na kraju je Kevin Durant završio sa 23 poena, dok Lebron stigao do 21. Najefikasniji u redovima Srbije bio je Nikola Jokić sa 20 poena i osam skokova.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.