PRIJATELJSKI MEČ

Musa i društvo napravili senzaciju: Nakon sjajnog preokreta srušili Dončićev Dalas

Viđena je efikasna košarka uz mnogo atraktivnih poteza

Musa u akciji - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
E. Ć.

10.10.2023

Košarkaši Real Madrida napravili su iznenađenje i u Madridu savladali Dalas Maverikse u predsezonskom prijateljskom meču sa 127:123.

Sjajno je Real otvorio meč. Redale su se trojke. Tri je pogodio Serhio Ljulj (Sergio Llull), a po jednu Fakundo Kampaco (Facundo Campazzo), Rudi Fernandez (Rudy) i naš Džanan Musa.

Igralo se u žestokom ritmu u Madridu uprkos tome što se radilo o prijateljskom meču. Viđena je efikasna košarka uz mnogo atraktivnih poteza.

Real je dugo držao vodstvo, a onda je Dalas pred kraj poluvremena došao do 67:64. U nastavku je NBA tim bio u prednosti i činilo se da će slaviti.

Pet minuta do kraja meča Kampaco ubacuje trojku za 106:112. Real se vraća nakon što je Geršon Jabusel (Guerschon Yabusele) sjajno pogodio za 118:118.

Završnica meča pripala je Realu zahvaljujući Kampacu koji je dva puta zaredom poentirao za dva poena i donio svom timu pobjedu.

Najefikasniji kod Reala bili su Kampaco sa 20, Ljulj sa 19, Jabusel sa 18, a sjajan je bio i Vinsan Poarije (Vincent Poirier) sa 15 ubačaja. Musa je ubacio osam poena uz tri skoka i pet asistencija.

Kod Dalasa se istakao Tim Hardavaj (Hardaway) sa 21 poenom. Luka Dončić je na parketu proveo pet minuta i ubacio je devet poena.

Inače, ovo je Realu treća pobjeda nad NBA klubovima. Ranije su Madriđani trijumfovali protiv Toronta 2007. i Oklahome 2016. godine.

Bio je ovo povratak za Dončića u Madrid poslije pet godina nakon što je 2018. otišao iz Reala u Dalas.

Predsjednik "Kraljeva" Florentino Perez mu je prije utakmice uručio prigodan poklon.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.